How I'm So Grateful Born As A Muslim.

Friday, 17 August 2012

DOA-lah! DIA Maha Mendengar :)

Bismillahhirrahmanirrahim <3

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
Assalamualaikum Warahmatullah Wabarakatuh.
Allahumma Solli A'laa Sayyidina Muhammad.
Allahumma Solli A'laa Sayyidina Muhammad.
Allahumma Solli A'laa Sayyidina Muhammad.

AlhamdulillaH. Masih sempat ku mencoret sesuatu di sini. Masih sempat ku mencoret sesuatu sebagai ingatan di Ramadhan ini, InsyaALLAH. Bi iznillah. :)

Allahu Akbar. Tidak sangka sungguh pagi ini, celik saja rupanya sudah ada di rumah. :p
Alhamdulillah, selamat sampai awal pagi tadi, sewaktu jam menunjukkan 12.20 am, lebih kuranglah. :)
( syukur sangat-sangat-sangat )

.... ada kisah dan pengajaran disebalik kepulangan berhari-raya ini. ~

Dijadikan alkisahnya begini, minggu ini kuliah 13-17 Ogos berjalan seperti biasa di kolej. Walhal, orang-orang dah tahu, Aidilfitri mungkin akan jatuh pada hari esok (19/08/12) or keesokannya lagi. (sama-sama kita nantikan). Tahu-tahu ja kuliah berjalan seperti biasa, 8.00am-5.00pm till yesterday (17/08/12), sebenarnya awal-awal sudah menanamkan Kebimbangan sebesar-besar buah durian (apala.durian. :p)

" Ya Allah! sempatkah sampai airport! flight kul 9 lebih (malam). agak-agak mesti jalan sesak. yalah, orang-orang mau balik jugak, bukan aku sorang! =_=' "

sepanjang minggu. setiap hari. setiap jam. RisaU yang amat.

" hawa, x sempat kot korang nanti. jalan jem. "
" hawa, alaa takut plak ndak sempat kamu tu sampai awal di airport. jalan jem bah! "

heu.heu. kawan-kawan pon tolong risau tau. (peace la kawan-kawan) hehe.

apa lagi tiap malam kol mama, " maa, tolong doakan jalan x jem sangat nanti. takut miss flight. takut. "
Mama-ku yang super pun menjawab " DOA-lah bah. Doa. Sempat tu. Sampai juga tu di airport. "
(tenang-tenang ja mama jawab :D)

petang semalam. dengan hati kalut. rushing nak amat. habis kelas terus berlari menaiki bukit (serius!). Ambil barang-barang yang patut, siap-siap then Zuuuppppp! naik teksi! (dalam kul 5.15) camtu lah~
bertemankan seorang kawan yang sebenarnya flight dia lebih awal daripada cik hawa. tapi, dia lebih cool~ ^^, (weee,ika. kau la jua. :p)

so,dipendekkan cerita. dalam teksi tu, duk senyap-senyap kat belakang. dengan perasaan takut.kalut.risau.bimbang.worry.siap anxiety lagi!. 

Cik Hawa duk diam, tapi dalam hati, seiring lafaz lidah yang sangat-sangat-sangat slow. Hawa DOA-DOA-DOA-DOA-DOA dan DOA.

(sampai tertidur-tidur lagi.selesa eh, teksi pakcik tu!haha)















Tersedar ja lepas terlelap seketika tu, tengok-tengok jam dah 5.50. And jenguk dekat luar
 " OH! ALLAH, dah sampai Sepang! Masya-Allah. Cepatnya. ALLAH, X jem. X jem kan tadi? "
rasa lega. rasa bernafas bila nampak sign board " LCC Terminal ". (:

Alhamdulillah. Tidak sangka. Secepat itu. Semudah itu, ALLAH kabulkan doa. Sepanjang masa rasa susah.rasa berat dengan ujian petang semalam itu. tapi, ALLAH lenyapkan semua itu dengan sekelip mata. (ALLAH. ALLAH. ALLAH. ~ )

Korang semua mungkin X terbayang macam mana LeGa-nya perasaan itu. 
Aku sampai dengan selamatnya di negeri bawah bayu :). 
Terima Kasih buat doa kalian juga sahabat-sahabatku.
Semoga ada manfaatnya coretan ini buat kita semua. yang pastinya, buat aku. 

:D

ku basahkan lidah dengan Kalam-Mu
ku panjatkan Doa tulus dari batinku.
Kau Lihat diriku. Kau Dengari aku.
Secepat itu, Kau Makbulkan untukku.

Ya Rabb. Semulia Ramadhanmu ini.
-syabab-
 Kau buktikan lagi Sebesar-besar Kekuasaan-MU.

sungguh aku tunduk malu. aku banyak meminta, entah sedikit mana mampu ku abdikan diri ini buat-MU.

Buat-MU. Ya Rabb.

- Hawa -



No comments:

Post a Comment