How I'm So Grateful Born As A Muslim.

Wednesday, 30 May 2012

H A W A (hati sentap).

Assalamualaikum. Alhamdulillah. :)

Perkongsian kisah di belog kali ini.

Ingat lagi, hari itu. Tersentap telinga lalu tersentap juga di hati, ditegur seorang kakak.
Exactly:: she's a non-muslim woman. :)

Waktu tu, tengah  borak-borak dengan kakak tu. Tiba-tiba, kakak itu " jarang. ada orang Sabah mcm hawa nie kan. muda-muda lagi begini. orang di luar sana tu, saya tengok style muda-muda sekarang. tengok fesyen, macam-macam. rock-rock gitu. kan? hehe ".

Hoaa!! cik hawa pun jawab " err, ya kak?. (kasik senyum sepet) " itu jak respon. =_="

Bukan apa. saya faham maksud akak tu. cuma, saya malu, lagi x tahu mau jawab apa.

When actually she's referring to my other 'sahabat', tapi saya rasa itu sebagai teguran untuk kita semua.
(harap ada yang faham maksudnya itu :))

# well, eya tengok dunia sekarang. macam-macam ada. bukan fesyen saja, budaya juga, akhlak juga.
cuma, Jangan Sampai digadai Agama.

#mungkin kakak itu tegur, sebab nampak "stokin tangan". tapi, dari stokin tangan itu, macam-macam orang boleh konklusikan kita ini bagaimana orangnya.

JUGA, Pandangan Luaran itu kerap Menjadi Ukuran. Namun, H A T I itu?

>> harap x timbul rasa riak di hati. andai diambil kata mereka sebagai kata puji. <<

masih ramai di luar sana yang jauh lebih baik. tapi, tengok orang lebih ingat yang sebaliknya.

Why? ask yourself la. :)

#asifah.


- ikhlas-ly Hawa -


No comments:

Post a Comment